Moje pierwsze podejście do odwróconych maków zaliczam do prawie udanych. Pierwsza rolka rozpadła się, bo ryż był wilgotny, ale potem poszło ładnie.
Moje ulubione sushi dużo łososia, surimi, ogórek, awokado i wasabi, mniam!
O ile pogoda dopisze to w sobotę czeka mnie kolejne w tym roku wyjście do zoo ^^ Tym razem zwierzęta nie będą liniały (oby) i nie wrócę całą w kłakach kuca xD
Jedno z moich wielkich marzeń to zjeść (prawdziwe) sushi.
ReplyDeleteZazdroszczę!
Ale przecież sushi jest bardzo łatwo zrobić :) Za pierwszym razem wydatek jest spory, bo trzeba kupić wszystko, czyli matkę + składniki. Ale zawsze coś zostaje jak np. ocet, którego zużywa się mało, więc koszt przy następnych razach jest mniejszy.
ReplyDeleteOdłóż trochę pieniędzy i spróbuj zrobić :) na YT są fajne tutoriale i polecam http://www.przepisnasushi.pl/ :)